Tuinonderhoud

DSC_0026Iedere tuin heeft onderhoud nodig. Hieronder valt het snoeien en bemesten van uw tuin, maar ook het onderhoud aan de vijver en de beregeningsinstallatie. Goed tuinonderhoud laat een tuin floreren en tot z’n recht komen, zodat u optimaal van uw tuin kunt blijven genieten. Vakkennis en het juiste gereedschap zijn hierbij onmisbaar. Wij helpen u graag bij het onderhouden van uw tuin, zodat uw tuin er in alle seizoenen verzorgd bijligt.

Tuinonderhoud is globaal onder te verdelen in drie grote onderhoudsbeurten: voorjaarsbeurt, zomerbeurt en najaarsbeurt.

  • Tijdens de voorjaarsbeurt wordt het gazon belucht, geverticuteerd en bemest. De randen van het gazon worden recht afgesneden, vaste planten worden gescheurd en bomen en heesters worden gesnoeid en bemest.
  • De zomerbeurt bestaat voornamelijk uit het snoeien van hagen en het onkruidvrij maken van de borders. De tuin wordt weer helemaal op orde gebracht en, waar nodig, gesnoeid. De bestrating wordt gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Het gazon wordt bemest en krijgt de nodige aandacht.
  • Tijdens de najaarsbeurt worden de hagen opnieuw gesnoeid. Vaste planten worden afgeknipt en de heesters en bomen gesnoeid. De tuin wordt winterklaar en bladvrij gemaakt. Deze drie grote onderhoudsbeurten verzorgen wij graag voor u. Hierdoor blijft uw tuin optimaal in vorm.

Een andere mogelijkheid is dat u het gehele tuinonderhoud aan ons uitbesteedt. Wij voeren dan frequent alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden uit, zonder dat u daar zelf werk aan heeft. Wij zorgen ervoor dat uw tuin er het hele jaar door netjes en verzorgd uitziet.

U wilt uw tuin liever zelf onderhouden, maar weet niet wat u wanneer moet doen? Neem dan contact met ons op voor advies. Indien gewenst, stellen wij een onderhoudskalander voor u op.